Registrul Auto Român

 

 

 

 

 

 

 

Registrul Auto Român (RAR) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.
RAR este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor în domeniul vehiculelor rutiere și activităților conexe și a fost înființat la data de 08.11.1991 prin Hotărârea nr. 768 a Guvernului României. Activitatea RAR a fost începută cu câteva zeci de angajați și s-a ajuns acum la circa 1.600 de angajați. RAR face parte din grupul autorităților de omologare și a serviciilor tehnice din Comunitatea Europeană.
Atribuțiile RAR sunt: acordarea omologărilor de tip pentru vehiculele rutiere, sistemele, componentele şi entităţile tehnice separate ale acestora; acordarea certificatelor de conformitate pentru sisteme, componente şi entităţi tehnice separate ale vehiculelor rutiere; acordarea omologărilor individuale pentru vehiculele rutiere; efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru anumite categorii de autovehicule; autorizarea staţiilor de inspecţie tehnică şi controlul activităţii de inspecţii tehnice periodice;  transpunerea acquis-ului comunitar referitor la vehicule rutiere şi la inspecţiile tehnice periodice; autorizarea atelierelor care efectuează lucrările de montaj, reparare şi verificare a vehiculelor şi componentelor acestora; certificarea sistemului de management al calităţii; participarea la lucrările Forumului Mondial pentru Armonizarea Reglementărilor Vehiculelor (WP 29) a Comisiei Economice pentru Europa a ONU.

Date de contact

Calea Griviţei, nr. 391A, sector 1, Bucureşti, cod 010719
Telefon: 021.9672, 021.202.70.00
E-mail: office@rarom.ro
Site: http://www.rarom.ro/
Facebook: Registrul Auto Român Oficial

Postat în Fără categorie